HTS

HTS

Jeg hedder Henrik Thorhauge Sørensen. Er født og opvokset i hovedstaden i Thy, Thisted. I 1987 drager en ung og håbefuld kunstner til hovedstaden med sin rygsæk , efter et skønt ophold på Holbæk Kunsthøjskole.


I de følgende år laver jeg alt muligt indenfor kunst og kunsthåndværk. Maleri, tegning, skulptur, keramik, modelbyg, spil, træskæring, støbning i tin, bronze, sølv og guld, smykker, køleskabsmagneter, figurer m.m.

Her i 2019 er jeg deltids vicevært, amatørfotograf, spiludvikler og partner i firmaet Change Our Globe Aps. En drøm er gået i opfyldelse. Jeg elsker at designe og udvikle spil. Det indeholder alle de elementer som jeg har leget med altid. Her er jeg hjemme og føler den tryghed som altid var i mit barndomshjem.

Jeg elskede at sidde og lege alene og få ros af min elskede mor!

"Hvor er du altså dygtig Henrik". Ved ikke hvor dygtig jeg var, men stædig det var jeg i at bygge de universer min fantasi viste mig. Krig mellem de sorte og hvide fugle, indianerlejre med 50 hjemmelavede og malede tipier, Western by med hjemmelavede huse, efterlysningsplakater, små dollarsedler, lønudbetaling, røverier m.m. Krigen mellem Indianerne der boede i stuen (når jeg var alene hjemme) og Cowboyderne (der boede på mit værelse). Den uungåelige krig der kom, når Cowboyderne bevægede sig ud i gangen, hvor indianerne lå i baghold for at undgå at de opdagede deres lejr. Lige inden Cowboyderne blev totalt udryddet, måtte jeg sende kavaleriet til hjælp. Jeg holdt bare altid med indianerne. Inspirationen var alle de Western film og serier der kørte i 60érne og ind i 70érne. Jeg talte samtidig noget der lignede amerikansk, men jeg var nok den eneste der forstod samtalerne. Cowboyderne havde navne som Billy, Johnny, Brian, Dennis osv. Navnene skrev jeg på små labels og satte fast under fødderne på dem. Ikke sært at jeg ikke havde den mindste lyst til at skulle starte i skole. 

Har arbejdet med:

Forskellige kunst projekter for og med:

Ryan Burr, Nobuyushi Araki, Louisiana, Manoverbord, Scandinavian Tobacco Group, D-A-D, Tivoli, Christianias Kultur Forening.

Sidste nyt

Marts 1, 2019

Ny hjemmeside påbegyndes!

Copyright Kaotika